Actualitat

Darreres informacions
27
set.

La consellera Àngels Chacón inaugura la Fira

Aquest dijous al matí l’Hble sra Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement, ha inaugurat la Fira FormemGi. La fira se celebra amb tots els tallers plens i més de 500 joves inscrits.

La iniciativa, dedicada a la inserció laboral dels joves, està organitzada per la Cambra de Comerç de Girona i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona. Tots els tallers s’han omplert dies abans de l’inici de la Fira, que acollirà més de 500 participants entre els joves inscrits que busquen feina i els que participaran als tallers formatius.

A FormemGi hi participen empreses de sectors tant diversos i representatius de les comarques gironines com l’agroalimentari, l’industrial, l’hostaleria, els serveis, les assegurances, les indústries gràfiques, els transports, la jardineria… A la Fira, empreses com Metalquimia, Comexi, Dibosch, Caula, Alzamora, GM Food, MediaMarkt, Decathlon, Bauhaus, MGS Seguros, Samba Hotels, Friselva, Asetrans, Ecosol, Axxon, Marlex, Adecco Group, Productos Concentrol, Burés, Roberlo, PdePà, entre altres, ofereixen una setantena de llocs de treball.

L’organització de l’esdeveniment es mostra satisfeta per la recepció que ha tingut la iniciativa entre les empreses i dels joves que s’han anat inscrit mitjançant la web, tant per assistir a la fira i tallers, com proposant la seva candidatura als llocs de feina oferts.

L’objectiu de FormemGi és permetre que les empreses i entitats locals amb necessitat d’incorporar joves puguin fer-ho, i d’altra banda ajudar a la inserció i orientació dels joves sobre com cercar i assolir feina. En cas que les empreses optin per un contracte de sis mesos a jornada completa es podran beneficiar d’una ajuda de 4.950 euros.

La Fira arrenca amb una ponència sobre el Programa Pice, i les experiències d’èxit i ajudes a la formació que ofereix aquest programa integral de qualificació i ocupació que s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys en el marc del sistema de Garantia Juvenil.

L’espai està pensat per a què els joves assistents puguin consultar els llocs de treball oferts per les empreses que hi participen i presentar-se com a candidats per poder ocupar algun dels llocs de treball. L’organització sortejarà dues tablets entre els assitents a la Fira.

A més d’adreçar-se directament a les empreses, els assistents podran participar a diferents tallers i activitats, com el de manteniment de bicicletes, assessorament en imatge personal i estètica, habilitats personals i recerca de feina, descoberta d’habilitats mitjançant un joc d’scape room, i elaboració de vídeocurriculum.

FormemGi també comptarà amb diferents experts en orientació ocupacional que ajudaran els joves en la millora de la seva ocupabilitat mitjançant tallers pràctics per a l’elaboració de currículums i marca personal. També s’ocuparan de posar en contacte les empreses participants amb els perfils que solen contractar i informaran de la realització de programes especialitzats de formació amb sortides laborals.

Els joves que ho vulguin poden consultar les ofertes laborals, les empreses participants i el programa d’activitats a la web http://www.formemgi.cat/, on també podran inscriure’s com a participants a Fira o aspirants a alguna de les ofertes.

Deixar un comentari